28 septembrie 2021

Cum a făcut bani un şemecher din Titu după ce a dat un anunţ pe internet!

rtituCOMUNICAT DE PRESĂ

 Bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune, identificat cu operativitate de poliţiştii din Titu

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au fost sesizaţi de un bărbat de 36 de ani, din judeţul Sibiu, cu privire la faptul că a fost înşelat cu 2.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că în cursul aceleiaşi zile, bărbatul a apelat la un site specializat în vânzări pentru a cumpăra un utilaj agricol.

În urma unei convorbiri telefonice cu un bărbat care s-a recomandat a fi vânzător de utilaje agricole, persoanei vătămate i s-a indicat să depună 2.000 de lei într-un cont, în vederea rezervării bunului.

După depunerea banilor, bărbatul a fost contactat telefonic de către presupusul vânzător, care i-a comunicat că a fost înşelat.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat principalul bănuit în persoana unui tânăr de 22 de ani, din Titu.

Pe numele lui, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „înşelăciune”.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale ale tânărului.

Pentru a nu deveni victima unei înşelăciuni în domeniul comerţului online, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet, de la persoane necunoscute; Se recomandă să folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Plătiţi produsele după ce v-aţi asigurat că aţi primit ce aţi comandat.

Manifestaţi atenţie şi în cazul în care oferta este foarte tentantă; trebuie luată în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut fi omise din anunţul de vânzare, iar pentru unele nelămuriri solicitaţi-i vânzătorului mai multe informaţii.

În cazul în care efectuaţi, totuşi, plata online pentru diferite produse, manifestaţi atenţie când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet; verificaţi întotdeauna daca preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat).

Evitaţi operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail.

Este recomandat să cumpăraţi de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut anterior contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor.

Verificaţi politica respectivei companii de returnare a bunurilor pentru eventualitatea că nu sunteţi mulţumiţi de ceea ce aţi comandat.

Este important să tipăriţi la imprimantă comanda dumneavoastră, precum şi clauzele şi condiţiile ce apar pe site la momentul cumpărării, pentru situaţia în care ar exista vreo problemă mai târziu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial