10 mai 2024
Culmea hoţiei, la Aninoasa: A furat… îngrăşământul natural!

Culmea hoţiei, la Aninoasa: A furat… îngrăşământul natural!

Un bărbat este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Aninoasa au fost sesizaţi de către o femeie, de 53 de ani, din localitate, cu privire la faptul că o persoană îi fură îngrăşământul natural.

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care au stabilit că femeia se afla împreună cu soţul său pe un teren neîmprejmuit, unde avea depozitat îngrăşământ natural.

Aceasta le-a declarat poliţiştilor că numitul B.V., de 53 de ani, a sustras, cu un autoturism, mai mult îngrăşământ aflat în proprietatea sa.

Bărbatul este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţiştii au confiscat 600 de kilograme de cereale şi peste 1400 de pâini pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul transportului şi comercializării de produse cerealiere şi de panificaţie.

În cadrul acţiunii au fost depistate în trafic două autovehicule conduse de 2 bărbaţi, de 42 şi 56 de ani, în care erau transportate100 kg de grâu şi 500 kg de porumb.

Cu ocazie controlului, poliţiştii au stabilit că bărbaţii nu deţin documente legale de provenienţă şi transport pentru cele 600 de kg de cereale şi au procedat la sancţionarea contravenţională a acestora conform Legii 12/1990.

Poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de cereale, precum şi a 1450 de pâini, comercializate fără documente legale de provenienţă.

INFRACŢIUNI ŞI CONTRAVENŢII ÎN DOMENIUL SILVIC

7 bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional şi unul s-a ales cu dosar penal pentru încălcarea legislaţiei în domeniul silvic

Poliţiştii dâmboviţeni au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

În cadrul acţiunii, 7 bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010, pentru că transportau material lemnos fără să deţină documente legale de provenienţă şi transport. În urma contravenţiilor aplicate, poliţiştii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a 6 mc material lemnos.

Totodată, poliţiştii au depistat un bărbat, de 27 de ani, din comuna Voineşti, care a tăiat fără drept cinci arbori de esenţă fag, din proprietatea numitei Z.M.

Arborii au fost lăsaţi în custodia părţii vătămate, iar pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev şi ped de art 108 alin 1 din Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Poliţiştii au identificat şi reţinut autorul unui furt dintr-o societate comercială

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au identificat autorul în cazul unui furt dintr-o societate comercială, în persoana numitului B.S., de 20 de ani, din municipiul Târgovişte, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În sarcina tânărului s-a reţinut că în noaptea de18/19 noiembrie 2013, a pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Târgovişte, de unde a sustras 20 de tichete de masă şi suma de 2700 de lei.

Învinuitul a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 21 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgovişte cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat, de 28 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi violare de domiciliu

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Butimanu au fost sesizaţi de către numitul D.H., de 23 de ani, din localitatea Bilciureşti, cu privire la faptul că un bărbat i-a luat din curte mopedul, fără voia sa.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un bărbat, de 28 de ani, din comuna Cojasca, a intrat în curtea locuinţei părţii vătămate şi a sustras un moped, pe motiv că aceasta îi datora o sumă de bani.

Cu ocazia audierii, suspectul a declarat că urma să înapoieze vehiculul în momentul în care numitul D.H. îi înapoia suma de bani împrumutată de la acesta.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi violare de domiciliu, iar mopedul a fost ridicat şi predat părţii vătămate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial