Dum. sept. 8th, 2024

rutiPoliţiştii rutieri au depistat trei bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că unul dintre autovehicule nu era înregistrat în circulație, iar altul avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, punere în circulaţie ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, respectiv punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare sau înregistrare.

De asemenea, polițiștii târgovișteni au oprit pentru control, pe strada Calea Domnească din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.