19 aprilie 2024
Crizantema de Aur îşi caută gloria de altădată

Crizantema de Aur îşi caută gloria de altădată

Festivalul Crizantema de Aur, ajuns la cea de-a 45-a ediție, și-a deschis porțile pe scena fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești. Artiști renumiți ai muzicii autohtone, Corina Dragomir, Ianna&Distinto și Silvia Goncear au oferit momente artistice impresionante, care au recreat farmecul vremurilor de altadată și au cucerit categoric publicul.

La orele 18:00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor, într-un decor de sărbătoare cu parfum de crizantemă, vocile curioase și emoționate şi zâmbetele calde ale iubitorilor de cultură și frumos s-au reunit pentru un spectacol ce se anunța desăvârșit: cel mai iubit festival de romanțe, Crizantema de Aur.

Incursiunea în perioada interbelică a fost inițiată de gazdele serii, printr-un intens moment artistic oferit de actorul Adrian Păduraru. Acesta a prezentat alături de Antonia Micu – Ionescu, actriţă a Teatrului Municipal Târgovişte.

Spectacolul a debutat cu interpretările de suflet ale participanților în competiția Marelui Trofeu, acompaniați de orchestra “Romanticii” condusă de maestrul Dan Ardelean. Printre cei care au urcat pe scena festivalului Crizantema de Aur în acest an s-au numarat: Sava Dimcea, Viorica Moraru, Ina Cristea, Alexei Stefanco, Lilica Ioniță, Eugenia Moise Niculae, Milu Apostu, Rodica Anghelescu. Prestația participanților a fost evaluată de către juriu, a cărui președintă este marea soprană Felicia Filip.

Festivalul a continuat cu momentul artistic deosebit al reputatei soliste de primă linie, Corina Dragomir, câștigătoare a Crizantemei de Aur în 1987, care, prin vocea și interpretarea remarcabile, a stârnit admirația sinceră și aplauzele spectatorilor. Romanțele alese, printre care “Cine mi te-a scos din cale”, izvorâte din inimă, exprimând sentimente puternice, au transmis publicului o stare romantică, de visare.

Sărbătoarea muzicală a fost întregită de recitalul Silviei Goncear, fostă crizantemă câștigătoare a Marelui Premiu, renumită interpretă a melodiilor de suflet. Artista a cântat cu patos romanțe îndrăgite de generații întregi precum „Cel mai frumos tangou” și renumita „Barca pe valuri”, pe parcursul cărora publicul a cântat alături de solistă.

Momentul de încheiere al serii a fost marcat de spectacolul oferit de Ianna & Distinto, printr-o interpretare profundă a melodiei “Time to Say Goodbye” care a fermecat publicul prin atmosfera creată, la sfârșitul acesteia spectatorii ridicându-se în picioare în ropote de aplauze.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial