28 martie 2024

Cristi Stan îşi vede proiectul de suflet ÎMPLINIT!

www.mariusbuga.ro_images_cstan2“Doresc sa imi exprim satisfactia ca, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Targoviste din data de 28.02.2014, a fost aprobata si initiativa mea  privind infiintarea la Targoviste a “Centrului de zi pentru copii cu autism si sindrom down Sfanta Maria“, astfel incat municipiul Targoviste si judetul Dambovita sa se poata bucura de existenta unui centru modern, care sa vina in sprijinul copiilor care au poate cel mai mult nevoie de suportul si intelegerea comunitatii.
Beneficiarii acestui centru sunt copiii diagnosticati cu autism si sindrom down din Targoviste sau care locuiesc in judetul Dambovita si care frecventeaza o forma de invatamant in municipiul Targoviste. Copiii vor beneficia de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System).
Fiecare copil va beneficia de propriul sau program.
Evaluarile initiale si periodice sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se vor stabili intotdeauna in functie de necesitatile copilului.
Aceste obiective se vor referi atat la abilitati care trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire – masa, toaleta, spalat, imbracat; socializare si joc, etc), cat si la comportamente care trebuie inlaturate/inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).
Capacitatea centrului va fi de 50 de locuri: 30 de locuri pentru copiii cu autism  si 20 de locuri pentru cei cu sindrom down”, a spus liderul PSD Târgovişte, Cristian Stan.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial