lun. sept. 16th, 2024

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

-Credința este comoara cea mai de preț a vieților noastre-

În Duminica a VII-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), în ziua de 16 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

În cadrul sfintei slujbe a fost hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Românești, Protoieria Titu, tânărul diacon Mihai Marian Coman, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște.

În cuvântul său, Părintele Mitropolit a evidențiat mesajul duhovnicesc al acestei duminici, care  face legătura între sărbătoarea Înălțării Domnului,  eveniment central al vieții Mântuitorului Hristos, ce se referă la ridicarea cu Trupul Său îndumnezeit la Cer, în sânul Sfintei Treimi și praznicul Pogorârii Duhului Sfânt. Înaltul Ierarh a arătat faptul că dreapta credință este comoara cea mai de preț a vieților noastre, pe care avem datoria de a o transmite tinerelor generații, prin intermediul Bisericii, al familiei și al școlii. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat  că, în afara Sfintei noastre Biserici, nu poate exista nici adevăr și nici dreaptă credință, deoarece acestea se pot afirma numai în comuniunea sfinților, adică prin mărturia celor ce au devenit eroi ai credinței noastre. 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI