lun. dec. 23rd, 2024

Corneliu Drăgan-Târgoviște, unul dintre cei mai talentați acuareliști ai lumii, este singurul român care expune în cadrul seriei de expoziții internaționale din cadrul Bienalei de Acuarelă de la Shanghai Zhujiajiao. Lucrarea expusă poartă numele de „Stradă din București” și a putut fi admirată la Shanghai în perioada 28 noiembrie – 31 decembrie 2012.

Corneliu Drăgan-Târgoviște este singurul acuarelist român care și-a expus lucrările în cadrul bienalei, acesta fiind selecționat din peste 3000 de artiști străini înscriși. În urma jurizării, au fost aleși 98 de acuareliști din 60 de țări.

Expoziția Internațională de Acuarelă de la Shanghai, ce are loc o dată la doi ani, își propune să ofere artiștilor de acuarelă din întreaga lume o platformă de studiu, schimb de experiență și de promovare a operelor de artă.

„Am aflat de Bienala de la Shanghai de pe internet și am propus 2 lucrări, reprezentând scene urbane din București și Cluj. În urma jurizării, am fost selecționat din cei peste 3000 de participanți străini și invitat să trimit lucrările în original. Participarea în sine la acest concurs a fost o provocare și totodată o primă încercare a limitelor, pentru a vedea la ce nivel mă situez pe plan mondial.”, afirmă Corneliu Drăgan-Târgoviște despre participarea sa la bienală.

Acuarelistul a mărturisit de asemenea că simte o „mare satisfacție personală și totodată o mândrie pentru faptul că drapelul României a fluturat în fața sălii de expoziție din China”.

Lucrarea sa, „Stradă din București” a putut fi vizionată între 19 și 27 ianuarie 2013 la Turnul De Radio și Televiziune din Shanghai, urmând ca în perioada 7-17 februarie 2013, lucrarea să fie expusă și la CWI Palatul Copiilor din Shanghai.

Corneliu Dragan-Târgoviște este un artist român, ce abordează multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictură, acuarelă, grafică, icoane și caricaturi. Și-a expus lucrările în numeroase expoziţii de-a lungul timpului atât în România, cât și în țări precum Franța, Turcia, Canada și Germania. Are, de asemenea, lucrări în colecții particulare și de stat din România, Israel, Franța, Germania, Turcia, Spania, Federația Rusă, Statele Unite, Elveția, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, Marea Britanie.