4 mai 2024

Dâmbovița – Copiii, victime in accidente cumplite!

PREVENIREA IMPLICĂRII ÎN EVENIMENTE RUTIERE A COPIILOR, O PRIORITATE A POLIŢIEI DÂMBOVIŢENE !

Poliţia rutieră dâmboviţeană vă informează :

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii rutieri au organizat o serie de activităţi preventive şi patru şcolare având ca tema educaţie rutieră în rândul preşcolarilor şi şcolarilor.

Totodată, poliţiştii dâmboviţeni au fost organizat concursuri cu tematică de educaţie rutieră : „ Sunt tânăr sunt şi responsabil” , „Trofeul Coresi”, „ Micul pieton” şi „ Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă”, ce au avut drept scop transformarea copiilor în cetăţeni responsabili şi conştienţi de riscurile pe care le implică nerespectarea regulilor de circulaţie.

În primele 7 luni ale anului 2013, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 245 de accidente rutiere, cu 36 mai puţine comparativ cu perioada similară a anului trecut, din care 84 sunt accidente rutiere grave şi 161 uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 199 de persoane.

În ceea ce priveşte implicarea minorilor în evenimente rutiere, în această perioadă, pe raza judeţului s-au înregistrat 26 de accidente rutiere, soldate cu decesul unui minor, rănirea gravă a 9 minori şi rănirea uşoară a 16 copii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial