mie. oct. 23rd, 2024

Acțiune a polițiștilor din Găești

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au organizat și executat o acțiune în mediul rural, atât pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, cât și pentru combaterea comportamentelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în urma activităților desfășurate, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor, 6 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 10 pentru neportul centurii de siguranță. De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 2 permise de conducere.

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești – Formațiunea Rutieră au surprins în trafic un bărbat, de 29 de ani, din Găești, în timp ce ar fi condus un autoturism pe drumul național 72, în comuna Dragodana, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe interzise. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Dâmboviţa