mar. oct. 22nd, 2024

Dosare penale întocmite la regimul rutier de polițiștii dâmbovițeni

La data de 26 mai a.c., în jurul orei 18:40, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 de Poliție Rurală Moreni au oprit pentru control pe drumul județean 710 A, în localitatea Valea Lungă, un autoturism condus de o femeie, de 31 de ani, din Moreni.

Șoferița a fost testată de către polițiști cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătoarea auto a fost condusă la spital pentru recoltarea unor probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, în jurul orei 22:50, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 de Poliție Rurală Târgoviște au depistat în trafic, la intersecția străzii Alea Mănăstirii Dealu cu strada General Heruvim, în localitatea Viforâta, un tânăr de 20 de ani, din Târgoviște, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În plus, în dimineața zilei de 27 mai a.c., in jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au surprins în trafic pe DN 7, în localitatea Bădulești, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Crângurile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reținut.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

sursa: IPJ Dâmboviţa