27 iulie 2024
Controale pe șoselele din Dâmbovița

Controale pe șoselele din Dâmbovița

Acțiune desfășurată de polițiștii dâmbovițeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și reducerea riscului rutier pe raza județului

La data de 23 februarie a.c., în intervalul orar 16:00 – 24:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii, pe raza întregului județ, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de investigarea criminalității economice, investigații criminale, rutieră, ordine publică, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Astfel, au fost legitimate 590 de persoane și controlate 461 de autovehicule.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 327 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 97.984 de lei. Din totalul amenzilor aplicate, 247 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 80 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991. De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au depistat, în localitatea Ungureni, pe drumul județean 101B, un tânăr, de 25 de ani, din localitate Iazu, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în jurul orei 19:05, un alt tânăr, de 20 de ani, din București, a fost surprins de polițiști din cadrul Poliției Orașului Găești în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În plus, în cursul serii trecute, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control, pe strada Fabricii, în Titu, un autoturism condus de un bărbat, de 49 de ani, din comuna Sălcioara. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

sursa: IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial