lun. sept. 16th, 2024

Controale pe drumurile publice din județul Dâmbovița

La data de 16 august a.c., în intervalul orar 04:00-08:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune de tip Blitz, pe raza întregului județ, care a avut ca scop creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor și a participanților la traficul rutier. Prin intermediul activităților desfășurate, polițiștii au urmărit să descurajeze conducătorii auto să se urce la volan sub influența alcoolului sau a unor substanțe interzise, precum și depistarea și sancționarea celor care se abat de la aceste reguli.

În urma controalelor efectuate în trafic, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002/R, respectiv pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, fiind controlate peste 260 de autovehicule. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere. Totodată, polițiștii au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Polițiștii dâmbovițeni vor continua misiunile circumscrise ordinii și siguranței publice.

* Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 16 august a.c., în jurul orei 05:21, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, pe raza orașului, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în această dimineață, în jurul orei 08:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au suprins în trafic, în localitatea Băleni, un bărbat care ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 32 de ani, din Gura Ocniței, a fost suprins de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, în jurul orei 03:20, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului, fără a deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice, fiind întocmite dosare penale atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cât și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, la data de 15 august a.c., un bărbat de 57 de ani, din Jugureni, a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, pe strada Independenței, în timp ce ar fi condus un autoturism neînmatriculat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

sursa: IPJ Dâmbovița