vin. sept. 20th, 2024

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI

La data de 20 iunie a.c, în intervalul orar 05:00-09:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, conform obiectivelor Operațiunii Alcohol&Drugs din cadrul Calendarului ROADPOL, au organizat o acțiune, pe raza întregului județ.

În urma controalelor efectuate pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și descurajarea conducătorilor auto să încalce regulile de circulație, polițiștii au aplicat 173 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 79.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 38 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 9 pentru consumul de băuturi alcoolice, 73 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru lipsa documentelor obligatorii și alte 6 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

De asemenea, față de 26 de conducători auto care ar fi pus în pericol siguranța participanților la trafic, s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce. Această măsură s-a dispus după ce 9 șoferi ar fi condus sub influența alcoolului, 9 ar fi condus cu o viteză mai mare de 50 km/h peste limita admisă, iar alți 6 ar fi efectuat neregulamentar manevra de depășire.

În plus, polițiștii au reținut 7 certificate de înmatriculare. Astfel de activități vor fi organizate și în acest sfârșit de săptămâna, în special, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se urcă la volan, deși au consumat băuturi alcoolice sau psihoactive.

sursa: IPJ Dâmbovița