27 iulie 2024
Controale în transport. S-au dat 11 amenzi

Controale în transport. S-au dat 11 amenzi

”Poliţia rutieră dâmboviţeană a desfăşurat acțiune pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule.

În cadrul controalelor, poliţiştii rutieri au verificat respectarea destinaţiei exclusive a acestor vehicule, starea psihofizică a conducătorului autovehiculului destinat transportului şcolar, deținerea permisului de conducere și a categoriei necesare tipului de autovehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice a vehiculului, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

Astfel, au fost oprite pentru control 25 de autovehicule, toți conducătorii acestora fiind testați pentru depistarea consumului de alcool la volan.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, din care 4 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 2 pentru lipsa documentelor obligatorii prevăzute de lege”, informează IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial