joi. sept. 19th, 2024

Acțiune desfășurată de polițiștii de la Serviciul Rutier pentru siguranța în trafic

În această dimineață, 1 iunie a.c., în intervalul orar 06:00 – 10:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pe raza municipiului Târgoviște pentru depistarea și sancționarea șoferilor care se urcă la volanul vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, în urma controalelor efectuate, polițiștii au depistat în trafic șapte bărbați care ar fi consumat băuturi alcoolice, față de aceștia fiind aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.935 de lei, pentru nerespectarea articolului 102, alin. 3, litera A din O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Rezultatele indicate în urma testării cu aparatul etilotest sunt cuprinse între 0,03 și 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, ca măsura complementară, față de fiecare conducător auto, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Calea București, din Târgoviște un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Aninoasa. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice, iar în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

sursa: IPJ Dâmbovița