4 mai 2024

Controale de amploare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

targt1ACȚIUNI DE VERIFICARE

A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii dâmbovițeni, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate 22 de acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind acela de a preveni răspândirea noului coronavirus.

La activităţile de verificare au participat peste 400 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate 118 obiective/locații şi 268 de mijloace de transport.

Pentru abaterile de la normele legale, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate 255 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.500 de lei.

De asemenea, precizăm ca, începând cu data de 10 octombrie a.c., în intervalul orar 06:00-20:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice de pe raza următoarelor unități administrativ-teritoriale: Târgoviște, Titu, Ulmi, Moțăieni, Ocnița, Crevedia, Glodeni, Răzvad, Văleni-Dâmbovița, Bezdead, precum și pe raza satului Mărcești (comuna Dobra).

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial