24 aprilie 2024
Consiliul Județean Dâmbovița, partener de nădejde pentru Raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova

Consiliul Județean Dâmbovița, partener de nădejde pentru Raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova

raionCOMUNICAT DE PRESĂ

La invitația președintelui Raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-a deplasat, în perioada 24 – 27 iunie 2016, în Raionul Ștefan Vodă, având în vedere bunele relații dintre cele două unități administrativ-teritoriale, relații asumate oficial prin Protocolul de cooperare și înfrățire între Județul Dâmbovița din România și Raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova.

În data de 25 iunie, delegația Consiliului Județean Dâmbovița a efectuat o vizită în orașul Ștefan Vodă la obiectivul de investiții Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic Ştefan Vodă”, urmare a acordului-cadru de finanțare a proiectului, aprobat prin HCJ nr. 158/19.05.2016.

Valoarea totală a programului de finanțare a obiectivului de investiții mai sus-menționat este de 1.733.281 lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 888.525 lei.

În ziua de 26 iunie 2016, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat, împreună cu oficialitățile Raionului Ștefan Vodă, la evenimentele dedicate Zilei Naționale a Portului Popular, manifestare ce a culminat cu defilarea alaiului ansamblurilor artistice tradiționale ale tuturor satelor din acest raion.

De asemenea, delegația Consiliului Județean Dâmbovița a fost invitată la sediul Consiliului Raional Ștefan Vodă de către domnul Nicolae Molozea, președintele raionului, prilej cu care au avut loc discuții oficiale și s-a stabilit ca, în perioada următoare, între reprezentanții celor două unități administrativ-teritoriale (Județul Dâmbovița și Raionul Ștefan Vodă), să aibă loc întâlniri având drept scop derularea unor proiecte comune în domeniile economic și cultural – educațional.

Totodată, reprezentanții celor două unități administrativ-teritoriale au stabilit ca, și în vara acestui an, să fie continuat schimbul de tabere școlare în cadrul programului comun, lansat în anul 2013.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial