Dum. sept. 8th, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Transportul pentru elevi este un subiect pe care Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița îl abordează des în întâlnirile cu autoritățile din județ și un drept pentru care luptă în continuare. 

În dimineața zilei de 10 iunie 2021, în localitatea Aninoasa, un microbuz școlar s-a lovit cu un autoturism, iar 9 persoane au fost rănite, cu toții elevi și alte 2 persoane au decedat în urma impactului. Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița, unica structură de reprezentare a elevilor dâmbovițeni, condamnă ferm atitudinea autorităților cu privire la vârsta șoferilor angajați pentru a conduce mijloacele de transport, a stării infrastructurii rutiere, cât și privind lipsa marcajelor rutiere în unele zone intens circulate. 

Aflând de situația de la Aninoasa, structura de reprezentare a elevilor își exprimă dezamăgirea față de sistem. Lupta pentru siguranța și drepturile tinerilor continuă, indiferent că anul școlar se va încheia curând, iar Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița promite continuarea demersurilor pentru a creea un mediu cât mai sigur pentru cei pe care îi reprezintă.

Solicităm autorităților să ia măsuri pentru a preveni astfel de accidente și să efectueze controale regulate asupra operatorilor de transport, cât și asupra autorizațiilor pe care aceștia le dețin!

Declară:

Bogdan Isbășescu, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița;

Teodora Tomescu, vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița.