mar. dec. 24th, 2024

Webp.net-resizeimage (3)Conferenţiarul dr. Laurenţiu Beluşica este noul manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti. Chirurg primar, cu o vastă experienţă profesională, medicul Beluşică este o foarte importantă achiziţie pentru unitatea spitalicească din oraşul nostru.

Iată câteva date biografice:

Imediat după terminarea rezidenţiatului, în 1986, timp de 5 ani, a fost medic militar la Spitalul din Bacău. Din 1992 a fost cadru didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar în prezent este conferenţiar. A fost medic primar chirurg şi director medical al Spitalului „Dr. Ion Cantacuzino” Bucureşti, a lucrat ca medic chirurg în Marea Britanie, iar în perioada 2007 – 2016 a fost şef de secţie chirurgie la Spitalul MAI „Prof.dr. Dimitrie Gerota”. În perioada 2016 – 2017, a fost director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, a lucrat ca medic primar chirurg la Spitalul „Dr. Victor Babeş” Bucureşti, iar în ultimii doi ani a fost medic primar chirurg la Spitalul Malaxa, de unde s-a transferat la Găeşti, în poziţia de manager.

Este autor şi co-autor a numeroase lucrări şi studii de specialitate.

Poate efectua următoarele intervenţii chirurgicale:

Operatii clasice :

  • chirurgia cailor biliare
  • chirurgia stoamcului a ficatului si a splinei
  • chirurgia glandelor suprarenale
  • chirurgia herniilor
  • hernia hiatala
  • chirugia esofagului inferior
  • chirurgia pancreasului in totatlitate
  • chirugia colonului, a rectului si a intestinului subtire
  • chiururgia organelor genitale
  • chirurgia tiroidei si a paratiroidelor
  • chirugia glandelor suprarenale

Operatii laproscopice : practic, poate efectua orice operatie din domeniul chirurgiei abdominale pe cale minim invaziva, dar in mod special chirurgia cailor biliare, a stomacului si a colonului. In chiururgia organelor genitale si in mod special a rupturii de perineu, are o experienţă de peste 1000 de cazuri operate. De asemenea, a urmat cursuri de pregatire in chirurgia obezitatii morbide.

Astăzi, în prezenţa medicilor găeşteni, a primarului Grigore Gheorghe şi a preşedintelui Consiliului de Administraţie, Cătălin Slăvilă, conf.dr. Laurenţiu Beluşică a preluat mandatul interimar de 6 luni.

„Venind încoace, mi-am stabilit două principii după care îmi voi coordona activitatea în acest spital, ca manager. Primul principiu este că primul gând al oricărui lucrător din sănătate trebuie să se îndrepte către pacient. Al doilea gând se îndreaptă către spitalul în care lucrezi, pentru că acolo stai mai mult decât acasă. Al treilea gând este către dumneavoastră, colegii mei, iar ultimul gând este către mine. O să spuneţi că sunt demagog. Nu sunt demagog, pentru că nu am făcut decât să traduc acest principiu din engleză, nu-mi aparţine, şi – de fapt – este un joc de cuvinte foarte interesant pentru că, dacă eu mă pun pe primul plan, bolnavului nu o să-i fie bine, spitalului nu o să-i fie bine, colegilor nu le va fi bine şi, în final, nu o să-mi fie bine nici mie. Aşadar, dacă bolnavul este mulţumit, nu reclamă, pleacă sănătos acasă; dacă spitalul este mulţumit, Primăria este mulţumită, Consiliul de Administraţie la fel, colegii de asemenea mulţumiţi, nu are de ce să nu-mi fie bine şi mie.

Acesta este un principiu pe care vă rog să-l aplicaţi şi dumneavoastră. Al doilea principiu, la fel de greu şi de important, este următorul: poţi să ai un spital construit din aur, superdotat. Dacă echipa medicală dinăuntru nu este de calitate, mai bine îl topeşti şi faci inele şi verighete, şi-l vinzi. Imaginaţi-vă, cumpăraţi mâine un ecograf performant. Nu are cine lucra cu el. Ce facem? Ne uităm la el. În schimb, poţi să ai un singur om în jurul căruia să merite să faci un spital. Deci, resursa umană a spitalului este prioritatea mea numărul unu şi mă voi strădui să asigur cele necesare fiecărei specialităţi şi materialele de protecţie, având în vedere şi situaţia epidemiologică în care ne aflăm”, a spus dr. Laurenţiu Beluşică. Acesta le-a cerut medicilor să noteze până luni problemele cu care se confruntă, pentru a putea realiza o primă bază de date.

Prezent la evenimentul învestirii, primarul Grigore Gheorghe a subliniat că i-a fost foarte greu să-l convingă pe reputatul chirurg să vină la Găeşti, având în vedere experienţa şi condiţiile în care a fost obişnuit să lucreze până acum.

Postăm mai jos discursul integral al edilului, care a făcut referire la eforturile Primăriei şi ale Consiliului Local pentru a salva unitatea spitalicească, pe care speră să o transforme într-una performantă la nivel zonal.

sursa – Cronica de Găeşti