26 aprilie 2024
Conțești – Școală de milioane! Primarul, bucuros că și-a văzut visul cu ochii!

Conțești – Școală de milioane! Primarul, bucuros că și-a văzut visul cu ochii!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat luni la momentul de semnare a contractului de finanțare pentru proiectul Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructură educaţională – Şcoala Conţeşti, localitatea Conţeşti, comuna Conţeşti, judeţul Dâmboviţa.

Au fost prezenți în sala mare a Consiliului Județean directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia – Liviu Mușat și primarul comunei Conțești – Marian Alexandru.

Proiectul se derulează prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Contractul de finanţare are o valoare totală de 7.061.457,96 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.347.139,08 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 4.545.068,22 lei; valoare nerambursabilă din bugetul național: 695.070,86 lei; cofinanţare beneficiar: 107.000 de lei).

Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi asigurarea accesului la educaţie. Şcoala cu clasele V – VIII Conţeşti are în prezent cinci săli de clasă, unde îşi desfăşoară activitatea opt cadre didactice şi învaţă 95 de elevi. Proiectul de reabilitare și modernizare presupune extinderea construcției existente, amenajarea bazei sportive, dotarea cu echipamente de laborator și IT, bibliotecă și sală de lectură.

Prin această investiţie se doreşte ca unitatea de învăţământ să devină punct de referinţă pentru comuna Conţeşti, o şcoală modernă, funcţională, reprezentativă pentru sistemul educaţional, care să respecte standardele europene în domeniu.

Acesta este cel de-al doilea proiect finanţat în cadrul programului Regio pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare din comuna Conţeşti, după „Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructura educaţională – Şcoala Bălteni, localitatea Bălteni, comuna Conţeşti, judeţul Dâmboviţa”, a cărui valoare totală este de 6.903.537,40 lei, proiect aflat în implementare.

Liviu Mușat, director ADR Sud Muntenia: Semnăm astăzi al doilea contract de finanțare în comuna Conțești, un contract destul de mare, de peste 7 milioane lei, care, adunați cu celălalt contract, tot în jur de 7 milioane lei, ridică valoarea accesată de Primăria Conțești la peste 3 milioane euro pe două școli. E onorabil pentru o comună, mai ales că sunt localități din mediul urban care nu au accesat 3 milioane euro.

Marian Alexandru, primar Conțești: Le mulțumesc și eu domnului președinte, domnului director. Încă o dată, domnul președinte demonstrează că este alături de toți primarii din județul Dâmbovița. După cum a spus și domnul director, în Conțești mai avem în derulare încă un proiect pe Axa prioritară 3, extindere și modernizare la Școala Bălteni. Acum am ajuns în stadiul de a semna contractul pentru Școala Conțești. Natalitatea este destul de bună la Conțești și Bălteni, probabil și datorită comunității de romi pe care-i avem în zonă. Important este că au început să se integreze în societate și vin la școală.

La rândul său, președintele Adrian Țuțuianu a declarat că va sprijini constant eforturile comunităților locale pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale și nu numai.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial