joi. sept. 19th, 2024

Hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Stănești

📍 “Căci aşa cum fiecare mamă dă copiilor ei simpla existenţă, tot aşa şi Mama lui Dumnezeu dăruie tuturor existenţa fericită.”

Sfântul Teofan al Niceei

🟡Ieri, 15 august, sub razele arzătoare ale soarelui de vară, comunitatea din Stănești s-a adunat cu sufletele pline de credință pentru a sărbători Hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”. Acest eveniment spiritual de mare însemnătate a adus împreună credincioșii, care au venit să se roage și să aducă omagiu Sfintei Fecioare Maria, căutând binecuvântare și alinare spirituală.

🟡 Slujba religioasă, desfășurată într-o biserică devenită neîncăpătoare pentru mulțimea adunată, a fost un prilej de reculegere și rugăciune profundă. Cântările liturgice și predica plină de învățăminte a părintelui paroh Viorel Stoica au răsunat în întreaga biserică, creând o atmosferă de liniște sufletească și comuniune cu divinitatea.

🟡 După încheierea slujbei, chiar dacă soarele dogorea cu putere, comunitatea a continuat sărbătoarea cu o masă frățească. Sub umbra umbrelor din curtea casei parohiale, oamenii s-au așezat la mese îmbelșugate, împărtășind nu doar bucate tradiționale, ci și bucuria de a fi împreună. Atmosfera a fost una deosebit de caldă și primitoare, marcată de discuții pline de voie bună, râsete și amintiri împărtășite, spune Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari.