lun. sept. 16th, 2024

Comunicat de presă

Elena Lasconi la deschiderea sesiunii parlamentare: Românii au de dat trei voturi cruciale pentru viitorul României. Pot vota pentru o țară în care să fie bine pentru toți, nu doar pentru unii

Elena Lasconi, președinta USR, subliniază importanța deosebită a voturilor pe care românii trebuie să le exercite în noiembrie și decembrie, voturi de care depinde viitorul României și reprezintă șansa ca țara să scape de alianța toxică PSD-PNL, care pune în pericol statul de drept și democrația din România.

Falsificarea democrației, falsificarea și controlarea discursului public într-o manieră ce amintește de statele totalitare și falsificarea datelor economiei se numără printre „reușitele” alianței PSD-PNL de când partidele conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au preluat guvernarea României. Și, poate cel mai grav, au încercat și încearcă în continuare, zi de zi, să falsifice valorile românilor, să confiște și să deturneze teme esențiale, să dea noi înțelesuri unor termeni precum cinste, onoare, corectitudine.

„Despre ce cinste vorbim când avem un premier care nu-și găsește diploma de bacalaureat? Despre ce onoare vorbim când oamenii ăștia își schimbă opinia de la o zi la alta? Despre ce corectitudine, când au umplut statul de plagiatori, doctori în siguranță națională? Vreau să spun românilor că se poate și altfel. Se poate fără neo-comuniști, fără corupție, fără minciună, fără pesedei. Le spun că este pentru prima dată în ultimii 35 de ani când pot vota un om cinstit, care nu face parte dintr-un sistem corupt și ticălos. Putem construi o țară frumoasă pentru toți, nu doar pentru unii”, declară Elena Lasconi.

Președinta USR subliniază faptul că voința românilor, așa cum a fost ea exprimată la alegerile parlamentare din 2020, a fost deturnată de Klaus Iohannis.

„Românii au votat în 2020 pentru un guvern de centru-dreapta și am avut pentru puțin mai mult de jumătate de an o guvernare PNL–USR–UDMR. A fost o guvernare care și-a propus să realizeze reforme care nu se mai făcuseră în România ultimilor 30 de ani: să facă o reformă administrativă, să scadă cheltuielile statului și să redea instituțiilor democratice fundamentale rolul lor constituțional. Guvernarea a fost de scurtă durată pentru că un singur om a vrut altceva. Un om a dorit cu tot dinadinsul și în ciuda votului românilor să readucă PSD la guvernare. Un om a vrut cu tot dinadinsul să-i readucă pe urmașii comuniștilor, pe cei care au furat Revoluția din 1989, pe cei care au organizat mineriadele, pe cei care i-au umilit pe români la 10 august. Un om a vrut să readucă la guvernare cel mai corupt partid din istoria României. Acel om se numește Klaus Iohannis”, a precizat Elena Lasconi.

Pentru că România suferă profund sub guvernarea PSD-PNL, USR va lupta și în sesiunea parlamentară care începe astăzi pentru o serie de reforme cheie, menite să repare aberațiile marca Ciolacu-Ciucă și să îmbunătățească viața de zi cu zi a cetățenilor.

Cristina Prună, purtătoarea de cuvânt a USR, a prezentat prioritățile grupului parlamentar în ultima sesiune a acestei legislaturi:

  1. STOP risipei bugetare, reformam statul. Plafonăm veniturile angajaților la stat până la nivelul președintelui, desființăm instituțiile și ministerele inutile.
  2. Pensiile. Reparăm aberațiile create de PSD și PNL prin noua lege a pensiilor, luptăm pentru eliminarea pensiilor speciale (inclusiv pentru primari și președinții de CJ-uri).
  3. Îl chemăm pe Klaus Iohannis în Parlament să dea socoteală pentru cheltuieli și să explice ce a făcut pe plan extern de-a lungul mandatului.
  4. Salvarea cotei unice prin scutirea de la taxare a unui salariu minim pe economie, protejarea antreprenorilor prin reducerea taxelor și neintroducerea de noi taxe.
  5. Sănătatea și drepturile pacienților. Dăm posibilitatea pacientulului să își aleagă, cu aceiași bani, asigurătorul de sănătate și medicul și spitalul, fie că e de stat sau privat, prin „Pilonul 2” al sănătății. Introducem pentru toate spitalele de stat și private obligația să instaleze camere de supraveghere în secțiile ATI, UPU și sălile de operații, precum și butoane de panică în saloane.

USR va continua să lupte și pentru ca România să aibă o justiție corectă, nu una în favoarea infractorilor. De asemenea, USR are proiecte legislative pe circuit care încurajează investițiile în producția și stocarea de energie.

USR va susține, în continuare, proiectele pentru un proces electoral transparent, pentru susținerea investițiilor din sport, pentru protecția mediului, eliminarea fenomenului păcănelelor din on-line și din toate orașele României.

Nu în ultimul rând, lucrăm la un pachet de legi pentru combaterea traficului și dependenței de droguri.