Dum. sept. 8th, 2024

Vlad Voiculescu, USR: „Ministrul Rafila minte din nou. Criza medicamentelor e în România, nu în Europa! Premierul Ciolacu ar trebui să-l trimită la muncă”

Ministrul PSD Alexandru Rafila minte în legătură cu criza medicamentelor din țara noastră. USR îi cere lui Rafila să repornească de urgență sistemul de raportare medicamentelipsa.ro, pus la punct de Vlad Voiculescu în mandatul său de ministru al Sănătății și îngropat de PSD și PNL.

Iar dacă nu e în stare, poate a venit timpul ca premierul Ciolacu să-l trimită pe acest ministru leneș fie la muncă, fie acasă. România se confruntă cu o problemă gravă de aprovizionare cu medicamente, zeci de medicamente lipsind din farmacii. Și nu este o criză a medicamentelor care afectează întreaga Europă, așa cum a afirmat astăzi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

De fapt, este vorba de o nouă dovadă a incapacității Ministerului Sănătății și a Guvernului PSD-PNL de a asigura dreptul la sănătate al românilor.

„Ministrul Rafila nu are nicio strategie pentru a crește accesul românilor la medicamente. Criza de medicamente devine o stare de fapt oficializată prim inacțiune și tăcere. Un ministru responsabil ar trebui să reacționeze urgent și să nu vulnerabilizeze și mai mult pacientul român”, susține Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, candidat al alianței Dreapta Unită pentru Parlamentul European.

Alexandru Rafila uită că, vara trecută, a micșorat procentul de compensare a medicamentelor eliberate de farmacii pe rețetele de la medicii de familie pentru bolnavii cronic, iar apoi PSD și PNL au inventat și aberanta taxă pe boală.

„Cândva, lipsa medicamentelor putea fi raportată pe un site special pus la dispoziție de Ministerul Sănătății în mandatul meu din 2016: medicamentelipsa.ro. Între timp, l-au desființat. PSD și Rafila vă mint în față pe toți, inclusiv pe părinții care caută disperați medicamente pentru copiii lor”, mai spune Vlad Voiculescu. Mai jos, doar zece exemple de medicamente care lipsesc din țară, NU și din țările vecine, NU din Europa!

https://www.facebook.com/share/8hX9pMwZ9KV6uJRJ/?mibextid=WC7FNe