“Sunt în contestație două licitații, lucrările de rețele de apă și canalizare de la Titu și Găești.
Sperăm ca, până la sfârșitul săptămânii viitoare, să se rezolve și aceste contestații. Inițial, aceste lucrări au fost licitate și câștigate de firma Vel Service, care nu a făcut nimic sau aproape nimic, a băgat în faliment mai mulți subantreprenori cu care a lucrat sau prestatori de servicii.
Contractele au fost reziliate și la Găești și la Titu. Acum, suntem în instanță pentru recuperarea a circa 17 milioane de lei. Avansul pe care Compania de Apă l-a plătit și nu l-a recuperat a fost de 7,4 milioane de lei. Ne judecăm la Tribunalul de la Sibiu, iar faptul că nu a plătit la timp firma de asigurare s-a ajuns, în urma unei expertize, la 17,4 milioane de lei.
A fost desemnat câte un câștigător, iar toate celelalte firme participante la licitație au depus contestație. Cele mai multe firme participante la licitație sunt din străinătate în asocieri cu firme românești. Săptămâna viitoare vom avea un răspuns la aceste contestații.
Există o serie de riscuri pe care le-am întâlnit în derularea câtorva lucrări, și anume: la reabilitarea și extinderea rezervoarelor de apă Bana și stația de epurare Moreni, am trecut pe lângă un risc major din cauză că firma care este entrepreneur general al lucrărilor a intrat în insolvență în Spania.
Am primit confirmare că intrarea în insolvență nu va afecta lucrările din România.Suntem pe cale să întocmim o serie de amendamente la contractele pe care le avem astfel încât să eliminăm riscul ca această investiție să fie întârziată și nepusă în funcțiune”, a declarat Dorin Staicu, şeful Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA.