5 mai 2024
Comercianţii de carne, luaţi la bani mărunţi de poliţiştii dâmboviţeni

Comercianţii de carne, luaţi la bani mărunţi de poliţiştii dâmboviţeni

piatapCOMUNICAT DE PRESĂ

Pentru evitarea unor situaţii ce pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor ca urmare a consumului de produse din carne comercializate fără respectarea normelor sanitar-veterinare, poliţia dâmboviţeană recoman:

Nu cumpăraţi carne sau produse derivate de la persoane, ori din locuri sau spaţii neautorizate din punct de vedere sanitar-veterinar. În situaţia în care veți cumpăra astfel de produse din spaţii improvizate sau din „ sistemul stradal”, vă expuneți riscului îmbolnăvirii.

Cumpăraţi doar produsele din carne ce au aplicate marca de sănătate a unităţii de sacrificare sau marca de identificare a unităţii de tranşare. Marca de sănătate / identificare atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Carnea proaspătă, oferită spre comercializare, trebuie să provină numai din abatoare care funcţionează în conformitate cu normele legale, unde, în permanenţă, este asigurată asistenţa sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Nu vă lăsați influenţaţi de anumite “oferte” pentru produsele din carne, de cele mai multe ori acestea sunt comercializate fără respectarea normelor de igienă alimentară.

În perioada următoare, pe raza întregului judeţ, poliţiştii dâmboviţeni vor intensifica acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu carne şi produse derivate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial