5 mai 2024
Cojasca – “Prevenirea exploatării copiilor prin cerşetorie”

Cojasca – “Prevenirea exploatării copiilor prin cerşetorie”

La sediul Căminului Cultural din comuna Cojasca s-a desfăşurat simpozionul având ca temă “Prevenirea exploatării copiilor prin cerşetorie “.

Activitatea are drept scop creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la efectele negative ale fenomenului cerşetoriei.

Proiectul urmăreşte prevenirea implicării copiilor în cerşetorie prin care se pot genera situaţii cu risc criminogen pentru aceştia.

La activitate, alături de un reprezentat al Ambasadei Franţei la Bucureşti, în calitate de finanţator al proiectului, vor participa poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Protecţie a Copilului Dâmboviţa, autorităţi publice locale, cadre didactice şi cetăţeni din comună.

În cadrul acestei activităţi de prevenire au avut loc discuţii tematice cu beneficiarii direcţi, respectiv elevii, constând în identificarea cauzelor care generează cerşetoria şi a problemelor ce derivă din desfăşurarea unor astfel de activităţi, precum şi soluţiile ce pot conduce la prevenirea acesteia.

Totodată, dezbaterile au pus un accent deosebit pe consecinţele negative ale implicării copiilor în cerşetorie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial