27 aprilie 2024
COD PORTOCALIU! Ne aşteaptă zile de IAD ALB! Uite ce se întâmplă ACUM în Dâmboviţa!

COD PORTOCALIU! Ne aşteaptă zile de IAD ALB! Uite ce se întâmplă ACUM în Dâmboviţa!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Iancu Caracota, acționează permanent pentru prevenirea situațiilor cauzate de vremea nefavorabilă. Potrivit informărilor centralizate la Instituția Prefectului Dâmbovița, pe drumurile naționale se acționează cu 35 de utilaje, fiind răspândite peste 150 tone de material antiderapant. Pe drumurile județene se lucrează cu 41 de utilaje, acționându-se cu 417 tone de material antiderapant.

10 sate dâmbovițene din zona Uliești – Croitori sunt nealimentate cu energie electrică. Este vorba despre Sălcioara, Jugureni, Olteni, Mănăstioara, Stavopolia, Croitori, Uliești, Obislav, Hanul lui Pală și Ragu. 8 echipe ELECTRICA lucrează în teren pentru remedierea defecțiunilor apărute la 14 posturi de transformare.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat atenționarea meteorologică COD GALBEN emisă în data de 2 februarie 2012. Potrivit ANM, până astăzi, la ora 18.00, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pe arii extinse se va produce polei, iar vântul va fi moderat. După ora 18.00, va intra în vigoare o a avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, care va viza sudul și sud-estul țării.

În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, prefectul Iancu Caracota va decide dacă va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cursul zilei de astăzi: ”Solicit comitetelor locale pentru situații de urgență să se mobilizeze mai bine pentru prevenirea situațiilor deosebite și să comunice imediat Instituției Prefectului și Inspectoratului pentru Situații de Urgență orice problemă apărută. Cetățenii să nu plece la drum dacă nu au urgențe. De asemenea, trebuie să înțeleagă că au obligația să-și echipeze corespunzător autoturismele. Situația din județul Dâmbovița este sub control, toți membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență fiind pregătiți să intervină”, a declarat Iancu Caracota.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial