19 aprilie 2024
Cod galben de vânt şi ninsori moderate cantitativ

Cod galben de vânt şi ninsori moderate cantitativ

Webp.net-resizeimage (1)ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol
Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură – în special la peste 1700 m; Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și înzona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

Notă: În zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial