28 aprilie 2024
“Cine sunt eu să condamn că Dorian Popa a venit în Biserica lui Dumnezeu?”

“Cine sunt eu să condamn că Dorian Popa a venit în Biserica lui Dumnezeu?”

“Despre Dorian Popa în Arhiepiscopia Târgoviştei!

Dorian Popa este una dintre figurile foarte cunoscute de tânăra generație, o persoană cu peste 2,4 milioane de urmăritori doar pe Instagram, ceea ce spune mult despre impactul pe care persoana sa o are pentru un anumit segment al societății.
Dincolo de a face analiza faptelor sale, pe care, până la urmă nu noi suntem cei mai în măsură a le judeca, este un tânăr care și-a asumat greșelile comise, le-a condamnat singur și a îndemnat pe ceilalți să nu procedeze la fel, ceea ce a făcut și în Eparhia noastră.
Evident că nu înseamnă că greșeala nu rămâne și nu trebuie “plată” pentru ea.
Mulți s-au grăbit să înfiereze prezența lui în Biserică și dorința sa de a se adresa tinerilor. Nu știm dacă e bine sau rău, dar știu că Biserica este a tuturor, a celor buni și a celor răi, a celor drepți și a celor păcătoși, iar firea și păcatele oamenilor doar Dumnezeu le știe cel mai bine și le poate judeca. Fiul Omului l-a iertat pe tâlharul de pe Cruce, însă oamenii de la poalele ei s-au grăbit să îl condamne chiar și pe Dumnezeu.
Faptul că a ales să se adreseze tinerilor și să vină în fața lor ca un exemplu de “așa NU”,  care să spună “nu faceți aia sau celalată” venită din partea diferitelor persoane care de mult au pierdut conexiunea cu tânăra generație, nu e rău.
Tentațiile, cele multe ale lumii actuale, au prins în mrejele lor adolescenți cu vârste din ce în ce mai mici. Biserica este datoare să iasă în întâmpinarea lor, să le asculte problemele, să îi îndrume, să îi susțină.
Dependențele, depresia, violența, ura sunt din ce în ce mai prezente în viața lor. Biserica nu poate sta de o parte, nu poate rămâne în afara lumii, ci vine în întâmpinarea ei.
Cine sunt eu să condamn că Dorian Popa a venit în Biserica lui Dumnezeu, în mijlocul tinerilor, viitorul de mâine al Bisericii și a încercat să atragă atenția asupra răului pe care unele alegeri îl poate provoca omului? Dacă vorbele lui au reușit să salveze măcar un tânăr? Dacă prin acțiunile, mărturisirile și prezența lui ajută poate chiar la mântuirea sa… cine sunt eu, creștin care cred în reabilitarea fiecăruia, să îi iau această șansă?
Ce face fiecare dintre noi pentru salvarea noastră și a altora trebuie să ne preocupe mai mult decât a judeca și a condamna pe ceilalți! Măcar Dorian Popa s-a condamnat pe sine și faptele lui…”

sursa: Arhiepiscopia Târgoviştei

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial