28 septembrie 2021
Cine crezi că face deszăpezirea la IL Caragiale? DEŢINUŢII!

Cine crezi că face deszăpezirea la IL Caragiale? DEŢINUŢII!

Activități de voluntariat desfășurate de persoanele private de libertate de la Penitenciarul Mărgineni

Având în vedere condiţiile meteorologice deosebite şi căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă, conducerea Penitenciarului Mărgineni a dispus măsurile necesare pentru informarea autorităţilor publice locale cu privire la disponibilitatea desfăşurării cu persoanele private de libertate, în regim de voluntariat, a unor acţiuni de deszăpezire a drumurilor şi spaţiilor publice şi de ajutorare a populaţiei din zonele afectate.

Astfel, 10 persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Mărgineni, desfăşoară pe bază de voluntariat, acţiuni de deszăpezire a căilor de acces din comuna IL Caragiale, urmând a continua activitățile și în zilele care urmează.

În această perioadă se desfășoară acțiuni similare în toate unitățile sistemului penitenciar din România, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice.

Participarea persoanelor private de libertate la acţiuni de acest gen, are ca scop dezvoltarea spiritului civic şi de echipă, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, creşterea stimei de sine şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă.

Inspector de penitenciare Larisa Pană

Purtător de cuvânt

Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial