mar. oct. 8th, 2024

O centrală termică, boilerul şi pompa de recirculare au dispărut dintr-o societate din localitatea Gheboieni.

Cel păgubit a reclamat furtul, comis la jumătatea lunii septembrie, la poliţie.

La două săptămâni de la sesizare, poliţiştii spun că ar fi identificat făptaşii, 6 bărbaţi din Şotânga.

Astfel, cele furate ar fi fost recuperate, iar cei bănuiţi au fost duşi la audieri.

“La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 11:20, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat, din comuna Voinești, cu privire la faptul că dintr-o societate comercială ar fi fost sustrasă o centrală termică.

În urma cercetărilor efectuate, la data de 30 septembrie a.c., polițiștii au identificat și depistat persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv șase bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani, toți din comuna Șotânga.

Aceștia sunt bănuiți că, în cursul serii de 14 septembrie a.c., ar fi sustras o centrală termică, un boiler electric, un vas de expansiune și o pompă de recirculare, de pe raza localității Gheboieni, ce aparținea unei societăți comerciale.

Polițiștii au identificat bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei vătămate. În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, conform IPJ.