joi. sept. 19th, 2024

Un bărbat, de 72 de ani, din Nucet, a făcut plângere la poliție după ce hoții i-au dat atacul în locuință.

Păgubitul s-a plâns că i-au dispărut bunuri din interiorul gospodăriei, de aproape 15 mii de euro.

Proprietarul spune că totul s-ar fi întâmplat timp de aproape două săptămâni, de la începutul acestei luni.

Polițiștii au început cercetările și spun că bănuit de comiterea faptelor este un tânăr, de 22 de ani, din localitate.

Bănuit de furt calificat, reținut pentru 24 de ore

La data de 19 iunie a.c., în urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, un bărbat de 22 de ani, din Nucet, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Astăzi, 20 iunie, cel în cauză va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Investigațiile au fost demarate după ce, la data de 15 iunie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat de 72 de ani, din Nucet, cu privire la faptul că i-a fost spartă locuința.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 1-15 iunie a.c., bănuitul ar fi pătruns într-un imobil, prin forțarea ferestrelor și a ușilor de acces, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv electrocasnice, aparatură electronică, accesorii de pescuit și vânătoare, veselă, piese auto, produse alimentare și alte bunuri, fiind produs un prejudiciu estimat la 15.000 de euro.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat IPJ Dâmbovița.