27 aprilie 2024

Cinci șoferi din Dâmbovița, amendați pentru că nu aveau anvelope de iarnă!

polei-gheataCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană  vă informează:

În ultimele 48 de ore, în contextul fenomenelor meteorologice existente la nivelul judeţului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost prezenţi în stradă.

Astfel, poliţiştii au acţionat  pentru nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

Poliţiştii de la rutieră au sancţionat 5 conducători auto pentru neutilizarea anvelopelor de iarnă, iar ca măsură complementară au dispus reţinerea certificatului de înmatriculare.

De asemenea, 4 biciclişti au fost amendaţi după ce au fost surprinşi în timp ce se deplasau pe drumuri acoperite cu zăpadă.

Atragem atenţia cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive pe durata deplasărilor pe drumurile publice, precum şi importanţa respectării semnificaţiei indicatoarelor rutiere sau indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

Totodată, se va acorda sprijin, la solicitare, autorităţilor locale şi instituţiilor abilitate pentru asigurarea unor măsuri minime de protecţie pentru persoanele fără adăpost.

Reamintim că asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale au obligaţia de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, de a îndepărta zăpada de pe suprafaţa scărilor de bloc, respectiv din faţa unităţilor economice unde îşi desfăşoară activitatea. În caz contrar, sunteţi pasibili de sancţiuni!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial