23 aprilie 2024
Chindia, în memoria profesorului de matematică Sorin Săileanu

Chindia, în memoria profesorului de matematică Sorin Săileanu

“Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu, a participat la conferința de deschidere a concursului județean „Chindia”, eveniment organizat de Universitatea „Valahia” Târgoviște în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Anul acesta, concursul „Chindia”, ajuns la a VIII- a ediție, a fost organizat în memoria profesorului de matematică Sorin Săileanu și a reunit 150 de participanți la disciplinele matematică, fizică, chimie și muzică.

Președintele CJD s-a aflat la prezidiu alături de Radu Gologan – preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi coordonatorul Lotului Naţional de Matematică al României, Cristian Mortici – decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a UVT, Călin Oros – rectorul UVT și Dinu Teodorescu, directorul Departamentului de Științe din cadrul Facultății de Științe și Arte.

Evenimentul la care au participat zeci de cadre didactice din mediile preuniversitar și universitar, a marcat, totodată, și 20 de ani de la înființarea Universității „Valahia”.

În cuvântul său, Florin Popescu a adus un omagiu celui care știa să fie deopotrivă profesor și prieten pentru elevii săi, Sorin Săileanu, rememorând perioada în care el însuși a fost în postura de concurent, component al Lotului Național de Matematică. „Ştiu cât de greu se obţine performanţa. Cu câtă muncă, câte sacrificii. Olimpicii români au obţinut rezultate remarcabile. Ei sunt modele de viaţă. Ei aduc faimă României”, a declarat Florin Popescu.

Profesorul Cristian Mortici a subliniat, în intervenția sa, susţinerea administraţiei judeţene pentru tinerii care obţin rezultate excepţionale, în ultimii ani componenții loturilor olimpice la diferite discipline beneficiind de sejururi gratuite la Gâlma. O altă inițiativă a conducerii CJD, concretizată deja, este și aceea că, anul viitor, Târgovişte va fi gazda Olimpiadei Naţionale de Matematică, lucru care nu s-a mai întâmplat din anul 1987″, precizează Biroul de presă al CJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial