28 aprilie 2024

Certificatele de cazier judiciar, eliberate PE LOC, la Moreni, Pucioasa, Găești și Răcari

www.mariusbuga.ro_images_cazierPoliţia dâmboviţeană, mai aproape de cetăţeni şi de nevoile acestora !

 

Începând cu data de 12 martie 2014, la nivelul Poliţiei Municipiului Moreni, Poliţiei Oraşului Pucioasa, Poliţiei Oraşului Găeşti şi Poliţiei Oraşului Răcari centrele de eliberare a cazierului judiciar au devenit operaţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-11:00.

 

Astfel, aceste ghișee emit ,,pe loc” certificate de cazier judiciar către persoanele fizice sau juridice fără antecedente penale. Pentru persoanele cunoscute în evidenţa cazierului judiciar, documentul în cauză se eliberează în termenul legal de trei zile.


În perioada martie-iulie 2014, la nivelul acestor centre au fost eliberate 2554 de  caziere judiciare, din care 1152 de către Poliţia Oraşului Găeşti şi 807 de Poliţia Municipiului Moreni.

 

Stimaţi cetăţeni,

 

Cererea-tip pentru obținerera certificatului de cazier judiciar se depune de către solicitant la orice unitate sau subunitate de poliție conectată la ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român).

 

Pe lângă această cerere tip, solicitantul trebuie să mai depună următoarele documente:

– actul de identitate;

– timbru fiscal, în valoare de 2 lei;

– chitanţa de achitare a taxei de 10 lei (se achită la unităţile de trezorerie ale statului);

 

Până la data de 15 mai a.c., cererea trebuia depusă la unitatea de poliţie pe raza căreia solicitantul îşi avea domiciliul, sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru, iar termenul de eliberare era de trei zile.

 

Proiectul ROCRIS – Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român a avut ca obiectiv crearea unei baze de date informatizate a persoanelor înscrise în evidenţele cazierului judiciar naţional care să poată fi capabilă să se interconecteze, să respecte şi să asigure funcţionarea ECRIS (Sistemul European de Informaţii cu privire la cazierele judiciare).

 

În urma punerii în funcţiune a sistemului, s-a eficientizat fluxul de comunicare la nivelul întregii Poliţii Române, putând fi schimbate datele de interes operativ prevăzute de lege, conform legislaţiei în vigoare.

 

Sistemul informatic ROCRIS a creat premisele ca, în limitele legii, toate instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică, siguranţă naţională şi justiţie să aibă acces, în mod operativ, la baza de date creată, prin transferarea pe suport magnetic a evidenţelor manuale ale cazierului judiciar.

 

De asemenea, ROCRIS permite, în sistem automatizat, în condiţii de siguranţă şi în mod operativ, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetăţeni români, străini sau apatrizi şi persoane juridice, în condiţiile legii şi copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi justiţiei.

  

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial