28 martie 2024
Centrul Vechi – Primarul Târgoviştei şi-a pus cârciumarii în cap! “Nu vreau ca în Târgovişte să ajungem într-o situaţie similară aceleia de la Colectiv”

Centrul Vechi – Primarul Târgoviştei şi-a pus cârciumarii în cap! “Nu vreau ca în Târgovişte să ajungem într-o situaţie similară aceleia de la Colectiv”

centruv„Culoarea albă a marcajului a fost aleasă absolut nefericit, vom interveni şi o vom schimba cu o culoare mai aproape de pavajul respectiv, ca să nu iasă atât de mult în evidenţă, dar potrivit dispoziţiilor legale incidente, trebuie asigurată o cale de acces pentru maşinile de intervenţie grele.

Este prevăzut în mod expres în Ordinul 163/2007, în norma generală de apărare împotriva incendiilor. Nu vreau ca în Târgovişte să ajungem într-o situaţie similară aceleia de la Colectiv. Vom găsi însă soluţii, vom încerca să atenuăm puţin acea culoare, cert este că zona trebuie să fie marcată, este obligatoriu acest lucru, niciun fel de construcţie fixă nu va putea să depăşească acea arie de protecţie, calea de acces pentru maşinile de intervenţie.

Pentru cei care au terase pe Centrul Vechi, nu vor putea să treacă cu acele podini de marcajul respectiv, în schimb o masă, un scaun, dacă vor dori, vor putea să pună, pentru că pot fi date foarte uşor la o parte. Eu cred că este momentul să respectăm legea aşa cum este ea.

Am avut discuţii şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi suntem obligaţi să facem acest lucru şi, ori de câte ori va trebui să procedăm în acest fel pentru a respecta legea, vom proceda aşa…

O să avem o discuţie şi cu cei de pe Centrul Vechi, pentru că trebuie ca toată lumea să respecte legea şi trebuie să colaborăm astfel încât atât drepturile pe care le au cei care au spaţii comerciale în zona respectivă sau spaţii de alimentaţie publică, dar şi dispoziţiile legale – care sunt obligatorii pe zona aceasta şi care s-au înăsprit de la tragedia de la Colectiv – să fie respectate.

Am început deja să vorbim cu cei de pe Centrul Vechi, a venit un reprezentant al acestora la mine să discutăm şi să vedem exact cum vom împăca pe toată lumea, dar în primul rând trebuie să respectăm legea, de la dezideratul acesta pornim, de la respectarea legii”, a declarat primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial