Dum. sept. 8th, 2024

centrugIes la iveala noi amanunte, in cazul adolescentilor care s-au plans ca sunt batuti de supraveghetori, la complexul de servicii sociale din Gaesti.

Un angajat sustine varianta copiilor si povesteste ca a asistat si el la astfel de scene si ca a facut inclusiv o sesizare, dar ca nu s-a luat nicio masura. Politistii verifica acum toate aceste declaratii. Adolescentii din centrul de la Gaesti s-au plans de tratamentul de care au parte deseori din partea supraveghetorilor de noapte.

“Facem sectoare. Daca am facut o greseala ne pune sa facem holul si baia de nu stiu cate ori. Ia batul de la mop si ne bate. Am facut paturile la copii si n-am intins bine cearsafurile. Mi-a dat cu un bat in cap”, a povestit un adolescent.

Barbatul care s-a hotarat sa rupa tacerea lucreaza de mai bine de 15 ani la centru.

Tudorel Calciu, angajat al Complexului de Servicii Sociale Gaesti: “Da, sunt violente. Batai… Un salariat, care este si acum in centru, l-a pocnit, l-a batut. S-a tinut o sedinta si nu s-a luat nicio masura. Copiii sunt pusi la munci gospodaresti, la curatenie. Se plangeau. Ca sunt batuti de cei de seara, de supraveghetori.”

Barbatul spune ca a trimis si o sesizare la sefa Directiei pentru Protectia Copilului. Dar, oficialii directiei sustin ca au fost semnalate doar probleme administrative.

Cerasela Gurgu, purtator de cuvant DGASPC Dambovita: A existat o sesizare anonima privind probleme administrative in cadrul centrului, care au fost verificate printr-un audit intern, nu s-a confirmat nimic din ce era in acea sesizare. Nu a existat nicio sesizare privind cazuri de abuz.”

Dupa ce angajatul de la Gaesti a facut dezvaluirile, sefa Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului urmeaza sa fie chemata de politisti la audieri. Daca se va dovedi ca aceasta a cunoscut din timp abuzurile de acolo si nu a luat nicio masura, atunci ar putea fi trasa la raspundere.

Copiii care au reclamat abuzurile au fost inclusi intr-un program de consiliere psihologica. Acest caz este si in atentia politistilor, care au luat deja declaratii de la tinerii care s-au plans ca au fost agresati.