19 aprilie 2024

Ce sfaturi au poliţiştii pentru adolescenţi

elet7Recomandările polițiștilor pentru o adolescență în siguranță

În vederea creșterii gradului de siguranţă al copiilor şi adolescenţilor, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dâmbovița îi sfătuiesc pe tineri să evite compania persoanelor violente și cunoscute cu un comportament delincvent.

Analizați singuri, pe baza educației primite, riscurile la care vă expuneți și nu vă lăsați influențați de ceilalți.

Atunci când considerați, exprimați-vă părerea și atrageți atenția prietenilor cu privire la consecințele la care se expun prin săvârșirea unor fapte antisociale.

Respingeţi propunerile cunoscuţilor de a participa la anumite „distracţii” (consum de alcool, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice).

Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta (părinţi, poliţişti).

De asemenea, pentru prevenirea implicării minorilor în comiterea de fapte antisociale, părinților le recomandăm să asigure în familie un climat afectiv, de bună înţelegere, să se intereseze permanent de situația copilului și să încerce să îi cunoască prietenii.

De asemenea, este necesar să comunicați permanent cu acesta, iar atunci când observaţi o schimbare negativă în comportamentul copilului dumneavoastră, motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă.

Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial