29 martie 2024

Ce se întâmplă la Sanatoriul TBC de la Moroeni!

sanatoriu„Este în procedură de achiziție lucrarea de reparații capitale la Dispensarul TBC, cu o valoare estimată de 1.719.446 lei fără TVA, echivalentul a 387.672,90 euro.

Sperăm ca procedura de achiziție să fie finalizată până la 2 noiembrie 2015, avem un termen foarte scurt de cheltuire a acestor bani, adică nici două luni, dar sperăm să avem un constructor serios care să aibă capacitate tehnică și organizatorică să răspundă adecvat la această lucrare.

A treia lucrare este cea de reparații capitale la Sanatoriul TBC Moroeni, am finalizat în prima parte a anului expertizele tehnice necesare ca fundament pentru întocmirea Caietelor de sarcini și punct de pornire pentru reabilitarea întregii clădiri, avem o valoare estimată a lucrărilor de reparații capitale de circa 22.877.916 lei cu TVA inclus, adică undeva la 5.175.000 euro, o sumă extraordinar de mare pe care trebuie să o gândim pe mai mulți ani.

Reparăm cu acești bani locația principală de pe turn, cele 10 etaje și una dintre locațiile laterale ale acestei unități spitalicești. Anul acesta am lăsat doar 1.400.000 lei pentru Spitalul de la Moroeni pentru că nu vom putea face lucrări de un cuantum mai mare.

La Dispensarul TBC refacem foarte multe spații din clădire și în special înlocuim acoperișul. Lucrarea cea mai mare este cea a acoperișului, facem un acoperiș nou, pentru că de acolo avem scurgeri masive de apă în interior.

Clădirea are probleme majore, până acum ne-am pregătit cu studiu de fezabilitate, proiect tehnic și am găsit soluția de finanțare după rectificarea bugetară, când am luat bani de la Spitalul Moroeni și i-am dus aici”, a declarat președintele CJ Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial