vin. oct. 18th, 2024

Controale pe drumurile publice din județul Dâmbovița, pentru siguranța traficului

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pe drumurile publice pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea accidentelor rutiere și descurajarea participanților la trafic să încalce regulile de circulație. În urma controalelor efectuate pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 49.000 de lei, șoferilor care nu au respectat regulile de circulație pe drumurile publice și au pus în pericol siguranța acestora și a celorlalți participanți la trafic.

Din totalul sancțiunilor, 72 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 63 pentru neportul centurii de siguranță, 16 pentru utilizarea telefonului mobil, 9 pentru lipsa documentelor obligatorii și 14 pentru alte abateri.

Totodată, polițiștii au reținut 15 permise de conducere, 11 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 2 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

De asemenea, polițiștii au constatat mai multe infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, astfel:

Pe drumul județean 711, în afara localității Comișani, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 23 de ani, din Comișani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, pe drumul comunal 41, în afara localității Băleni, polițiștii au depistat o tânără de 20 de ani, din Băleni, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În momentul controlului, în autoturism, pe locul dreapta față, a fost identificat un bărbat de 24 de ani, din Băleni, care i-ar fi încredințat tinerei autovehiculul pentru a fi condus. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în art. 335 alin. (1) sau alin. (2) din Codul Penal.

Totodată, polițiștii de la biroul Rutier Târgoviște au surprins, pe str. Silviu Stănculescu din Târgoviște, un bărbat de 36 de ani, din Nucet, în timp ce ar fi condus un autoturism neînmatriculat, numărul de înmatriculare fiind expirat. Un alt bărbat de 24 de ani, din Niculești, a fost depistat de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism care nu avea montat plăcuțele cu număr de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul nu era înmatriculat în circulație. În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În plus, un bărbat de 58 de ani, din Lazuri, a fost oprit pentru control, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe strada Silviu Stănculea din Târgoviște. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice, iar, în cauză, polițiștii continuă cercetările”

sursa: IPJ Dambovita