16 aprilie 2024

TULBURĂTOR! Ce noutăţi au apărut în cazul adolescentei care s-a sinucis la Dărmăneşti!

dgaspc COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția noastră a fost înștiințată privind un eveniment tragic și regretabil referitor la adolescenta NMM. Astfel, din informațiile transmise de către Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, aceasta s-ar fi sinucis în localitatea Dărmănești, unde se află domiciliul bunicii materne.

Fata în vârstă de 17 ani, a beneficiat de o măsura de protecție specială, plasament, în cadrul Complexului de Servicii Sociale “Floare de Colț” Târgoviște din luna mai 2014, iar în luna octombrie 2015 a solicitat bilet de voie, împreună cu o altă beneficiară și nu a mai revenit în centru. A fost informat imediat Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, telefonic și prin adresă scrisă privind dispariția, iar ulterior la solicitarea poliției, a fost transmis acordul de mediatizare a cazului.

Anterior măsurii de plasament în cadrul unui centru de tip rezidențial, copilul a beneficiat de plasament simplu la bunica maternă, domiciliatăîn localitatea Dărmănești, județul Dâmbovița. Familia naturală a copilului este de tip monoparental, iar mama este plecată de mai mulți ani în străinătate. Bunica a manifestat neglijențăîn îndeplinirea obligațiilor ce îi reveneau, prin măsura de plasament familial, fata fiind preluată în regim de urgențăîn luna martie 2014. Adolescenta a fost identificată de organele de poliție, fiind lipsită de supraveghere pe raza municipiului Târgoviște, practicând prostituția. Până la emiterea sentinței de plasament la Complexul de Servicii Sociale Floare de colț Târgoviște, a beneficiat de serviciile specializate ale Centrului de primire în regim de urgență pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat Târgoviște.

Pe toată perioada cât a a fost instituită măsura de protecție specială de tip rezidențial, fata a fost inclusă în programe de consiliere psihologică, a beneficiat de tratament medical stabilit în urma internărilor la Secția de Neuropsihiatrie Pediatrică, pentru tulburări de comportament, precum și de serviciile specializate ale Centrului rezidențial de reabilitare comportamentală din cadrul Complexului de Servicii Sociale Floare de colț Târgoviște.

Adolescenta a beneficiat și de sprijin juridic, deoarece avea calitate de parte vătămatăîntr-un dosar penal având ca obiect trafic de minori, aflat pe rolul Instanței Judecătorești – Tribunalul Dâmbovița și a fost audiată de către DIICOT Pitești într-un alt dosar având ca obiect trafic de minori.

Pe perioada dispariției copilului a fost menținută legătura cu organele de poliție privind acest caz, iar în data de 08.12.2015, reprezentanții centrului s-au deplasat la domiciliul bunicii materne pentru efectuarea unei anchete sociale, însăaceastanu a fost cooperantă și a declarat că nu are cunoștință de locul unde se află nepoata sa.

Director general,

ing. Cristiana Bucur

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial