29 iunie 2022

Ce nereguli au descoperit inspectorii ITM Dâmboviţa! Amenzi de peste 20 de mii de euro

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE MARTIE 2018

În cursul lunii martie 2018 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 153 de controale în urma cărora 17 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi în valoare de 91.000 de lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați.

Munca nedeclarată a fost depistată la 16 angajatori din domeniile: comerț, taximetrie, construcții, activități ale centrelor de fitness: 16 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 53 de persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 80.000 de lei.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 80 controale efectuate, 129 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 69 angajatori sancționați, 4 amenzi contravenţionale totalizând 8.000 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial