Dum. oct. 27th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_centuraAcţiuni ale poliţiştilor rutieri

În perioada 13-19 martie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, polițiștii rutieri din Dâmbovița acționează zilnic pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto şi a pasagerilor din vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă şi sistemele de retenţie omologate.

Acţiunile vizează și sancţionarea promptă a şoferilor care utilizează telefonul mobil fără a avea activ dispozitivul „ handsfree”.

Astfel, în prima zi de acțiune, polițiștii au aplicat 289 de sancțiuni contravenționale, dintre care 189 pentru neutilizarea centurii și a dispozitivelor de retenție omologate și 16 pentru folosirea neregulamentară a mobilului de către conducătorii auto.

Activităţile s-au înscris în calendarul Campaniei preventive „SEATBELT”, desfăşurate pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiÎn ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat suplimentar pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a evenimentelor rutiere.

Astfel, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni, 13 fiind judiciare, 3 la regimul rutier, două economico-financiare și două de altă natură și au aplicat 302 sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.405 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 14 evenimente, dintre care 8 sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

rutiMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 poliție Rurală Butimanu au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de Curtea de Apel Ploiești pe numele unui bărbat din Cornești.

Cel în cauză, condamnat la executarea unui an de închisoare pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni.