7 mai 2024

Ce misiune au primit polițiștii dâmbovițeni pentru acest week-end!

bobo_6JPGCOMUNICAT DE PRESĂ

Pentru ca manifestările ocazionate de Bobotează şi Sfântul Ioan Botezătorul să se desfășoare în liniște, polițiștii dâmbovițeni recomandă cetățenilor:

Adoptaţi un comportament civilizat.

Pe stradă, evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate.

Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care au un comportament agresiv.

Acordaţi atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

Nu lăsaţi în autoturismele parcate, la vedere, bunuri de valoare.

Evitaţi portul unor obiecte  de valoare care pot tenta infractorii.

În cazul în care observaţi săvârşirea unei infracţiuni, apelaţi numărul unic de urgenţă 112, pus gratuit la dispoziţia dumneavoastră.

Dacă intenţionaţi să primiţi în casă tineri cu ocazia obiceiului “Iordănitului”, asiguraţi-vă mai întâi ca îi cunoaşteţi.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice.

În seara de Bobotează, evitaţi consumul de băuturi alcoolice în locurile publice şi de asemenea, evitaţi conflictele cu celelalte grupuri de colindători!

MĂSURI SUPLIMENTARE PENTRU

 SĂRBĂTORI RELIGIOASE ÎN SIGURANŢĂ

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor acţiona, în zilele următoare, pentru ca cetățenii să petreacă în siguranţă de Boboteză, Sfântul Ioan Botezătorul şi Crăciunul ortodocşilor pe rit vechi

În perioada 6 – 7 ianuarie a.c., efectivele poliției dâmbovițene vor asigura, suplimentar faţă de dispozitivul curent, măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului Ioan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi.

Având în vedere că la aceste activităţi se preconizează participarea unui număr mare de persoane, poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcăşurilor de cult.

Aşadar, poliţia dâmboviţeană sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la astfel de activităţi să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Sărbătoarea creştină a Botezului Domnului este un bun prilej de pelerinaj la biserică a fiecărui credincios. Pentru alţii însă, mulţimea de credincioşi adunaţi pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari. Aceste furturi pot fi prevenite luând un minim de măsuri preventive.

Astfel, recomandăm cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarele interioare ale hainei.

Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi sau poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial