1 mai 2024

Ce idee i-a venit unui tânăr din Târgoviște să bea fără să plătească! Polițiștii nu l-au iertat

hott1Un tânăr este cercetat de poliţişti după ce a sustras bunuri dintr-un magazin

Poliţiştii din Târgovişte au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale din localitate cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un tânăr de 25 de ani, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, ar fi sustras mai multe sticle de băuturi alcoolice, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Pe numele celui în cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici:

În magazinele cu autoservire, este necesară amenajarea unor rafturi unde vor fi depozitate bagajele voluminoase ale clienţilor, care vor fi supravegheate de un angajat.

Acordaţi atenţie sporită persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie diverse produse.

În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă cu mai multe sortimente de îmbrăcăminte.

Raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor.

Înainte de închiderea magazinului, controlaţi toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea vreunei persoane să rămână înăuntru.

Amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112 !

hotd1Cercetați de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza localităţii Târgoviște, o autoutilitară condusă de un bărbat de 47 de ani, din județul Prahova.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit că cel în cauză nu poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul condus.

De asemenea, un tânăr de 23 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Băleni, deși avea exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată.

Pe numele celor doi, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

16Cercetat pentru nerespectarea regimului materiilor explozive

În noaptea de 05/06 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat un bărbat de 38 de ani, din localitate, care deținea și utiliza fără drept 8 cutii de materiale pirotehnice.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar obiectele pirotehnice au fost indisponibilizate.

În perioada sărbătorilor de iarnă 2017/2018, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române, a desfășurat activități în cadrul acțiunii ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Acţiunile au avut ca scop prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei din domeniu.

Controalele polițiștilor au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

În acest sezon, polițiștii au efectuat 39 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 3 persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

De asemenea, au constatat 60 de infracţiuni și au depistat 47 de persoane fizice şi juridice neautorizate, față de acestea fiind efectuate cercetări în dosarele penale.

Totodată, au fost confiscate aproape 310 kilograme de articole pirotehnice și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 12 activități de informare în școlile din județ.

eleviAcţiuni pentru menţinerea siguranţei în şcoli

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița acționează în permanență pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor atât în incinta, cât și în zona adiacentă unităților de învățământ.

Astfel, în luna decembrie 2017, poliţiştii au desfăşurat 221 de activităţi preventive pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, precum şi pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Din totalul acestora, 184 au constat în întâlniri interactive cu elevii, cadrele didactice şi părinţii, iar 12 au fost pe linia combaterii absenteismului şcolar.

Unităţile de învăţământ din tot judeţul au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

În fiecare zi, patrulele de ordine publică au fost prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care s-au efectuat intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

În sfera activităţilor educative s-au înscris şi cele 25 de acţiuni ale poliţiştilor rutieri, prin intermediul cărora elevii au dobândit cunoştinţe privind circulaţia pe drumurile publice.

Având în vedere neregulile descoperite în cadrul acţiunilor, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 39 la O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În ceea ce priveşte infracţionalitatea, în perioada de referinţă, au fost înregistrate 4 infracţiuni, cu 33.3% mai puține comparativ cu luna decembrie 2016.

Pentru combaterea delincvenţei în rândul elevilor şi prevenirea victimizării minorilor, poliţiştii le recomandă părinţilor:

Comunicaţi cu copilul dumneavoastră, acesta trebuie înţeles, iar personalitatea lui respectată.

Fiţi fermi cu copilul, dar nu agresivi, violenţa nu rezolvă problemele ci, mai degrabă, le amplifică.

Interesaţi-vă permanent de situaţia şcolară a copilului dumneavoastră. Nu uitaţi: absenteismul şcolar constituie un punct de plecare pentru comiterea de infracţiuni.

Încercaţi să-i cunoaşteţi şi să vă apropiaţi de prietenii copilului dumneavoastră şi de familiile lor.

Asiguraţi în familie un climat afectiv, de bună înţelegere şi evitaţi ca cei mici să participe la discuţii în contradictoriu.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 30 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost constatate peste 20 de infracțiuni și au fost aplicate 435 de sancțiuni contravenționale

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost în teren și au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Polițiștii au organizat 8 acțiuni punctuale și au intervenit la 31 de evenimente, dintre care 21 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 24 de infracţiuni, fiind depistate în flagrant delict 6 persoane.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 435 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 99.280 de lei şi au fost confiscate bunuri în cuantum de 1.620 de lei.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 4 infracțiuni la regimul rutier și aplicate 379 de amenzi.

Au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care unul pentru consum de alcool și 4 pentru viteză excesivă și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial