8 mai 2024

Ce gânduri are primarul Târgoviştei cu Poliţia locală!

ploca„Referitor la Poliţia Locală, sunt două modalităţi de a organiza o Poliţie Locală, ca şi entitate separată, aşa cum este în momentul de faţă sau ca şi compartiment în subordinea directă a Primăriei Târgovişte.

Faţă de activitatea Poliţiei Locale, am cerut în şedinţa operativă să mi se facă o prezentare cu privire la oportunitatea şi consecinţele juridice pe care le-ar presupune transformarea Poliţiei Locale din entitate separată într-o structură direct subordonată Primăriei.

Când spun structură subordonată Primăriei, mă refer la un control total pe cheltuieli, pe personal, pe activitate. Potrivit legii privind organizarea Poliţiei Locale, există această modalitate de organizare, sunt modalităţi alternative…

Nu îşi va pierde niciun poliţist local locul de muncă, dar nu discut de celelalte categorii de personal, discut doar de poliţiştii locali.

În urma reorganizării, se va face o analiză cu privire la utilitatea, oportunitatea şi legalitatea ocupării celorlalte funcţii ale celorlalte categorii de personal din cadrul Poliţiei Locale.

Oricum, această reorganizare nu se poate face fără un vot în Consiliul Local, fără o Notă de fundamentare. Este doar o discuţie, dar care văd că circulă repede…

Eu aş fi vrut să circule mai repede şi poliţiştii locali, spre exemplu la «Zilele Cetăţii», la concertele din Piaţa Tricolorului, unde eu nu i-am văzut”, a declarat primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial