2 mai 2024
Ce făcea un chinez la Moroieni? SE ASCUNDEA!

Ce făcea un chinez la Moroieni? SE ASCUNDEA!

Cetăţean de origine chineză, sancţionat de poliţişti pentru încălcarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat pe raza comunei Moroieni un bărbat, de 20 de ani, de origine chineză.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii au constatat că acesta depăşise termenul legal de şedere pe teritoriul României cu 59 de zile.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia pentru nerespectarea prevederilor referitoare la regimul străinilor în România, cu amendă în valoare de 600 de lei.

Totodată, cetăţeanului de origine chineză i s-a eliberat o comunicare de părăsire a teritoriului ţării în termen de 3 zile.

Verificările au fost efectuate în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Biroului pentru Imigrări Dâmboviţa.

96 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru neportul centurii de siguranţă

Poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Târgovişte în scopul determinării conducătorilor auto şi a pasagerilor să utilizeze centura de siguranţă ori mijloacele de retenţie omologate, în vederea impunerii unui climat de disciplină în trafic şi implicit pentru reducerea consecinţelor accidentelor rutiere.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18300 de lei şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

96 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru neportul centurii de siguranţă, iar alţi 20 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării, fără a avea activ dispozitivul “mâini libere”.

Totodată, 8 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversarea drumului public prin loc nepermis.

Peste 60 de mc material lemnos confiscaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, precum și a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au depistat în trafic două autotrenuri în timp ce transportau în containere metalice cantitatea de 64 mc material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că lemnul aparţine unei societăţi comerciale din Bucureşti.

Totodată, s-a constatat că pe avizele de însoţire a mărfii nu este menţionată provenienţa materialului lemnos.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a agentului economic, cu amendă de 10.000 de lei, conform legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

La acţiune s-a beneficiat şi de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Ordine Publică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial