26 aprilie 2024
Ce este shake-ul proteic si cum trebuie sa il alegi? (p)

Ce este shake-ul proteic si cum trebuie sa il alegi? (p)

shakeProbabil ai auzit din ce in ce mai des despre regimul cu shake-uri proteice. Desi unii oameni cred ca un shake proteic este util doar pentru sportivi, acest lucru nu este in totalitate adevarat. Shake-ul proteic este recomandat si pentru persoanele care sar peste mese, in special peste micul dejun. Acest lucru se datoreaza faptului ca au un continut care furnizeaza o nutrtitie echlibrata, dar si pentru ca se prepara rapid.

Shake-ul ofera proteinele, vitaminile si mineralele de care organismul nostru are nevoie. Acesta poate fi gasit direct preparat sub forma unei bauturi sau praf pentru cei care doresc sa il prepare singuri.

De ce sa consumi shake-uri proteice?

Inainte sa iei decizia de cumpara un shake proteic, trebuie sa te gandesti care este motivul pentru care vrei sa consumi shake cu proteine. In functie de scopul tau, shake-urile proteice sunt diferite si trebuie consumate dupa o dieta diferita.

Pentru o alimentatie echilibrata in cazul in care esti ocupat si sari peste mese. Shake-urile cu proteine sunt ideale pentru inlocuirea unei mese, mai ales a micului dejun, in cazul in care nu ai timp sa il prepari. Un shake iti ofera energia si vitalitatea necesara pentru zi plina de activitate.

Daca vrei sa pierzi in greutate. Un shake proteic poate fi folosit pentru a inlocui doua mese ale zile, astfel ca in loc sa mananci ceva cu multe calorii, ai obtine necesarul pentru o zi. De altfel, este si mult mai usor sa ai un control asupra caloriilor consumate datorita portiilor de calorii bine definite ale unui shake.

Daca vrei sa iei in greutate. Daca pentru a pierde in greutate, trebuie sa consumi shake-uri in locul mancarii, pentru a lua in greutate trebuie sa adaugi intre mese aceste proteine. Se pot consuma in locul gustarilor dintre mese si astfel aportul de calorii poate fi stimulat intr-un mod sanatos.

Pentru energie inainte si dupa antrenamente. Pentru sportivi sau pentru cei care merg la sala, shake-ul cu proteine este recomandat pentru energia oferita, dar si pentru faptul ca reprezinta o masa usoara.

sh1Cum alegi un shake proteic potrivit?

In primul rand, este foarte important sa citesti ingredientele de pe eticheta. Foarte multe shake-uri contin mai multi carbohidrati decat proteine. Acest lucru nu este ceva rau pentru cei care fac sala sau sunt sportivi.

Pudrele de proteine pe care le gasesti in magazinele speciale pot fi de mai multe feluri:

Amestecuri complete, concepute pentru a fi preparate rapid cu apa

Pudre care trebuie sa fie preparate cu lapte (in general acestea reprezinta o dieta nutritionala echilibrata)

Pudre de proteina provenita din surse animale care contine zer si cazeina

Pudre de proteina provenita din surse vegetale precum soia, orez, mazare sau quinoa

Pudre cu un mix de proteine (vegetale si animale) care asigura cresterea masei musculare

Pudre de proteine cu diferite arome sau simple.

Cum poti obtine echilibrul nutritional dorit cu shake-urile proteice?

Chiar daca shake-ul tau contine deja proteine, est posibil ca tu sa vrei sa adaugi mai multe in functie de nevoile tale. Daca vrei sa personalizezi shake-ul, iata ce alte suplimente poti combina cu proteinele:

Extra proteine: pudra de proteine simpla, branza de vaci slaba in grasime, iaurt, branza ricotta sau branza tofu.

Fructe si legume: fructele congelate sunt mai la indemana si ofera o textura mai densa shake-ului.

Fibre: alimente bogate in fibre (fructe, legume, fulgi de ovaz, tarate, seminte de floarea soarelui, seminte chia) sau pudra de fibre.

Calorii: fulgi de ovaz, alune, unt de arahide, avocado sau fructe uscate

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial