27 aprilie 2024

Ce decizie a luat Ministerul Apărării Naţionale cu subofiţerul care şi-a înjunghiat mortal iubita, la Titu!

suspe1Cu privire la evenimentul grav săvârşit în localitatea Titu, jud. Dâmboviţa, în urma căruia o femeie şi-a pierdut viaţa, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

Plutonierul Florin Oprea, specialist în grupa reparaţii şi conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din subordinea Bazei 2 Logistice din Târgovişte, a fost arestat marţi, 23 ianuarie, după ce s-a predat la sediul Poliţiei Titu.

Subofiţerul este angajat al M.Ap.N. din anul 2009, perioadă în care a avut un comportament normal, nefiind implicat în alte evenimente. A trecut toate testările psihologice la care a fost supus conform normelor în vigoare.

Ultima dintre aceste testări a fost efectuată în data de 19.10.2017, fiind declarat admis. Militarul este divorţat şi are 2 copii.

Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate.

Instituţia militară va colabora cu toată deschiderea şi cu maximă operativitate cu organele de anchetă competente, în stabilirea circumstanţelor producerii acestui tragic eveniment.

***

În conformitate cu prevederile art.89 din Legea nr.80/1995, privind statutul cadrelor militare, subofiţerul va fi suspendat din funcţie pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, este urmărit penal, trimis în judecată, ori este judecat de către instanţele judecătoreşti.

Pe perioada suspendării din funcţie, militarul nu va beneficia de niciun drept din partea Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit aceluiaşi articol de lege, “cadrele militare condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu executarea acesteia, care anterior au fost suspendate din funcţii, se trec în rezervă începând cu data suspendării”.

Biroul de Presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial