3 mai 2024
Ce-au pus la cale şefii poliţiei şi ai jandarmeriei cu directorul Direcţiei Silvice Târgovişte!

Ce-au pus la cale şefii poliţiei şi ai jandarmeriei cu directorul Direcţiei Silvice Târgovişte!

sefipjdCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Prevenirea, combaterea şi descurajarea fenomenului infracţional din domeniul silvic reprezintă una dintre priorităţile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

În acest sens, astăzi, 21 ianuarie 2016, reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii pe linie de silvicultură au organizat o întâlnire prilej cu care au fost stabilite modalităţi de colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de din păduri, precum şi a faptelor ilicite asociate tăierii arborilor, circulaţiei, depozitării, prelucrării primare şi comercializării materialului lemnos.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în anul 2015, poliţiştii au constatat 387 de infracţiuni, cu 68 mai multe comparativ cu 2014 şi au aplicat 882 de amenzi la regimul silvic (+147), în valoare de 877.860 de lei.Totodată, au fost confiscaţi 1375.07 m³ de material lemnos.De asemenea, au fost indisponibilizate mai multe bunuri folosite la săvârşirea delictelor silvice (ferăstrae mecanice, topoare).

În ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată, în anul 2015, la nivel judeţean, au fost sesizate 301 infracţiuni silvice. Dintre acestea 34 au fost în mediul urban şi 267 în rural.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial